Το Blog μας

Εδώ θα βρείτε άρθρα σχετικά με την υγεία του σώματος και συμβουλές για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας. Φροντίζουμε να σας ενημερώνουμε για τις συνηθέστερες παθήσεις, για τα συμπτώματά τους αλλά και το πώς να τα εντοπίσετε για να γνωρίζετε αν πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό!

Νεαρή γυναίκα στο γραφείο πιάνει τον αυχένα της γιατί την έχει πιάσει πόνος στον αυχένα.
Υγεια και Ευεξια

Πόνος στον Αυχένα / Δύσκαμπτος Αυχένας

Ο πόνος στον αυχένα χαρακτηρίζεται συνήθως από ευαισθησία και δυσκολία στην κίνηση της κεφαλής, ειδικά στις πλάγιες στροφές. Μπορεί επίσης να συνοδεύεται από πονοκέφαλο, πόνο στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, στους ώμους και/ή στο άνω άκρο. Για να στρέψει κανείς το βλέμμα του πλάγια ή προς τον ώμο, μπορεί να χρειάζεται να στρίψει ολόκληρο το σώμα του, αντί να κινήσει φυσιολογικά μόνο τον αυχένα του, γι’ αυτό το λόγο ονομάζεται “δύσκαμπτος αυχένας”. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τη δυσκαμψία και τους περιορισμούς που προκαλεί ο πόνος στον αυχένα, είτε εμφανιστεί το πρωί αφού σηκωθούμε από το κρεβάτι είτε…


Στείλτε μας ένα μήνυμα!

Θα θέλαμε να ακούσουμε τα σχόλια και τις προτάσεις σας. Είμαστε κοντά σας για οποιαδήποτε απορία έχετε και θα χαρούμε πολύ να σας απαντήσουμε και να σας βοηθήσουμε να αποκαταστήσετε την καθημερινότητά σας.