Ποιοι Είμαστε

Ποιοι είμαστε;
«Προηγμένη Φυσικοθεραπεία Μαυροπάνος» σημαίνει Χρήστος Μαυροπάνος και Θεοφάνης Μαυροπάνος. Θα γράφαμε ότι η συνεργασία αυτή ξεκινά κάπου στην Αγία Παρασκευή το καλοκαίρι του 2020, αλλά αυτό θα ήταν ψέμα.

Η συνεργασία αυτή ξεκινά χρόνια πίσω, στη συνοικία του Αγίου Ελευθερίου στο κέντρο της Αθήνας. Πολλά παιχνίδια, παιδικοί τσακωμοί και μελανιές, μαζί με πολλή πολλή αγάπη, και δύο αδέρφια που το μέλλον τους επιφύλασσε μία κοινή επαγγελματική πορεία και ένα κοινό όραμα.

Έτσι και έγινε, όταν οι πορείες μας διασταυρώθηκαν ξανά στη Λαμία, σε έναν υπέροχο χώρο, που ακούει στο όνομα Τμήμα Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα φοιτητικά χρόνια πέρασαν γρήγορα (δυστυχώς) και έτσι βρεθήκαμε πάλι στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας πλέον περιστατικά εξ’ ολοκλήρου δικά μας. Έτσι αρχίσαμε να ερχόμαστε σε επαφή με καταστάσεις, που τότε ήταν πρωτόγνωρες για εμάς, όπως το αίσθημα ευθύνης για την έκβαση της θεραπείας και ο τρόπος που κινείται η αγορά υπηρεσιών υγείας στην ωραία μας πόλη.
Εξίσου γρήγορα πέρασαν και τα πρώτα μας χρόνια ως επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές, από τα οποία βέβαια δεν έλλειψε η στρατιωτική θητεία, και η συνεχής επαγγελματική μας εξέλιξη (Continuing Professional Development – CPD). Συζητήσεις στο μεσημεριανό τραπέζι για ιδιαίτερα περιστατικά, για την καταλληλότητα προσεγγίσεων, για νέες γνώσεις και τεχνικές, αντιπαραθέσεις και διαφωνίες (χωρίς μελανιές) και συζητήσεις με κοινούς φίλους γιατρούς και φυσικοθεραπευτές, είχαν δημιουργήσει ήδη ένα έδαφος συνεργασίας πριν καν το αντιληφθούμε. Σε αυτό το κλίμα συνεργασίας (που έπειτα μάθαμε ότι ονομάζεται Στοχαστική Πρακτική (Reflective Practice) και εφαρμόζεται ευρέως από συναδέλφους στο Ηνωμένο Βασίλειο) θέλαμε να δώσουμε μία μορφή και να το εκθέσουμε στην αγορά.

Οι συνθήκες ήταν πλέον ευνοϊκές και το έδαφος εύφορο, κι έτσι δεν χρειάστηκε πολύς κόπος για να ανθίσει αυτή η ιδέα που είχε φυτευτεί στο νου μας όλον αυτό τον καιρό. Κάπως έτσι γεννήθηκε αυτό που ονομάσαμε «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία Μαυροπάνος».
Αυτοί είμαστε.