Μαυροπάνος Χρήστος

Φυσικοθεραπευτής B.Sc. – Βελονιστής


Ο Χρήστος Μαυροπάνος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στον Άγιο Ελευθέριο Αττικής. Είναι εμπνευστής και ιδρυτής του κέντρου «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία Μαυροπάνος», απόφοιτος της ανώτατης σχολής φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.

Κατέχει Δίπλωμα Μετεκπαίδευσης στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία McKenzie, με εξειδίκευση στη θεραπεία συνδρόμων και παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης.

Αποφοίτησε επιτυχώς από το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης «Βιοϊατρικός και Παραδοσιακός Βελονισμός για Επαγγελματίες Υγείας», διάρκειας ενός έτους, που διενεργείται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας (ΕΦΕΑ).

Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την Αυχενική μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης και συγκεκριμένα με τη διερεύνηση της ιδιοδεκτικής ανατροφοδότησης των εν τω βάθει μυών του αυχένα. Συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας παρουσιάζοντας την εργασία του με τίτλο «Σύνδρομο Μυοπεριτονιακού Πόνου και Σημεία Πυροδότησης Πόνου (Trigger Points)».

Τα τελευταία χρόνια το επιστημονικό του ενδιαφέρον έχει στραφεί στη Νευρολογική Φυσικοθεραπεία, γι’ αυτό στον ελεύθερό του χρόνο μελετά τακτικά συγγράμματα Νευροφυσιολογίας και Εξελικτικής Νευρολογίας, τα οποία εκτός από μια δημιουργική ενασχόληση, αποτελούν και πολύ χρήσιμο εφόδιο στην καθημερινή του φυσικοθεραπευτική πρακτική.

Ανα τα χρόνια έχει συλλέξει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, απασχολούμενος με κατ’ οίκον θεραπείες (αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό και άλλες χρόνιες παθήσεις), ως εργαζόμενος σε νοσοκομείο (Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ) και σε ιδιωτικά κέντρα φυσικοθεραπείας.

Πέρα από την επαγγελματική του ενασχόληση με τη φυσικοθεραπεία, ασχολείται με τη θάλασσα, την ελεύθερη κατάδυση, τη γαστρονομία και τη γευσιγνωσία.