Θεραπευτικές Μέθοδοι

Αξιολόγηση Λειτουργικής Παθολογίας

Πρόκειται για μια σύγχρονη μέθοδο αξιολόγησης η οποία ξεπερνά την αμιγώς δομική προσέγγιση της εκάστοτε παθολογίας και επεκτείνεται και στην επίδραση που έχει η παθολογία αυτή στις καθημερινές δραστηριότητες και ανάγκες του θεραπευόμενου.

Ένα πολύ συνηθισμένο παράδειγμα που επιδεικνύει το πρόβλημα της αμιγώς δομικής προσέγγισης είναι ο κλασικός διάλογος μεταξύ θεραπευτή-θεραπευόμενου:
  • Η μαγνητική σου είναι μια χαρά.
  • Τότε γιατί πονάω;
Ο πόνος είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που πολλές φορές χρειάζεται να κοιτάξουμε πέρα από δομικές βλάβες για να βρούμε την αιτία του και να τον αντιμετωπίσουμε.

Κινησιοθεραπεία

Η κινησιοθεραπεία είναι η βάση της φυσικοθεραπείας. Ακριβώς όπως περιγράφεται από την λέξη, είναι η θεραπεία μέσω της κίνησης.

Ενεργοποιώντας συγκεκριμένους μύες, διατείνοντας συγκεκριμένες δομές, πετυχαίνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα που οδηγούν στη θεραπεία που χρειάζεστε.

Θεραπευτική Άσκηση

Πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται για να θεραπεύσουμε την πάσχουσα περιοχή του σώματος είναι να χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη άσκηση.

Ασκήσεις που ενδυναμώνουν συγκεκριμένους μύες, που ενισχύουν το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, που διορθώνουν τη στάση του σώματος και πολλά άλλα είδη ασκήσεων προσαρμοσμένων στις δικές σας ανάγκες, για να πετύχουμε τη θεραπεία που πραγματικά θα σας βοηθήσει.

Φυσικά Μέσα ή “Μηχανήματα” Φυσικοθεραπείας

Χρησιμοποιούμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για να πετύχουμε θεραπεία με φυσικούς τρόπους. Με τη χρήση ρεύματος, φωτοθεραπείας (laser) και υπερήχων πετυχαίνουμε αναλγησία, επιτάχυνση της επούλωσης και ενίσχυση της αιματικής ροής χωρίς φάρμακα.

Βιοϊατρικός Βελονισμός

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
Ο Βιοϊατρικός βελονισμός είναι η μετεξέλιξη μιας αρχαίας θεραπευτικής μεθόδου που ξεκίνησε από την Κίνα. Βασίζεται στην ένθεση ιδιαίτερα λεπτών, αποστειρωμένων βελόνων μιας χρήσεως σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, με σκοπό τη μείωση του πόνου και τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

British Acupuncture Council: Research Fact sheets

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Τις τελευταίες δεκαετίες πλήθος έγκυρων επιστημονικών μελετών έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του βιοϊατρικού βελονισμού σε μια σειρά παθήσεων και έχουν αποσαφηνίσει τους μηχανισμούς δράσης του.

Η ένθεση των βελόνων στα ειδικά σημεία βελονισμού προκαλεί τη διέγερση των νευρικών απολήξεων της περιοχής, με αποτέλεσμα να πυροδοτείται μια αλληλουχία νευρικών ώσεων (σημάτων) προς το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Συνέπεια αυτού του ερεθισμού είναι η πυροδότηση παραγωγής συγκεκριμένων ενδογενών ουσιών (από τον ίδιο τον οργανισμό) με παυσίπονη και αντικαταθλιπτική δράση, όπως τα ενδογενή οπιοειδή, οι εγκεφαλίνες, οι ενδορφίνες και άλλα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού.

Απελευθερώνονται επίσης ειδικά αγγειοδραστικά πεπτίδια που προκαλούν τοπική αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στις περιοχές όπου έχουν εισαχθεί οι βελόνες. Η υπεραιμία που προκαλείται (αύξηση οξυγόνου και γλυκόζης τοπικά), ευνοεί την απομάκρυνση της φλεγμονής και προάγει τη διαδικασία της επούλωσης.

ΠΟΝΑΕΙ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ;
Ο βελονισμός δεν πονάει και στις περισσότερες περιπτώσεις οι βελόνες δεν γίνονται καν αντιληπτές. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένες, μιας χρήσεως, εύκαμπτες και ιδιαίτερα λεπτές. Δεν έχουν καμία σχέση με τις γνωστές βελόνες αιμοληψίας και είναι λάθος να της συγκρίνουμε.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ο βιοϊατρικός βελονισμός προστίθεται στη λίστα των ενδείξεων σε ολοένα και περισσότερες παθήσεις. Ακόμα, γίνεται αποδεκτός ως θεραπευτική λύση από πολλά συστήματα υγείας, ανά την Ευρώπη και τον κόσμο. Η πιο σημαντική του εφαρμογή ωστόσο, σχετίζεται µε την αντιμετώπιση του πόνου.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
Γνωρίζουμε ότι στη φυσικοθεραπεία, οι θεραπείες επιτυγχάνονται μέσα από την χρήση φυσικών μέσων, όπως είναι τα ρεύματα, η θερμότητα, ο θεραπευτικός υπέρηχος, η κίνηση κλπ.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο βελονισμός είναι άλλο ένα φυσικό μέσο, από τη στιγμή που δεν γίνεται σε καμία περίπτωση χρήση κάποιου φαρμάκου. Η θεραπευτική του δράση βασίζεται στην ενεργοποίηση των φυσικών παυσίπονων του οργανισμού, όπως έχουμε προαναφέρει.

Άλλο ένα σπουδαίο πλεονέκτημα που προκύπτει με την χρήση του βελονισμού από τον φυσικοθεραπευτή, είναι ότι μπορεί να εντοπίσει με μεγάλη ακρίβεια τον βιολογικό ιστό που παρουσιάζει συμπτώματα (που πάσχει), καταλήγοντας έτσι σε μια στοχευμένη προσέγγιση, που αυξάνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Acupuncture in Physiotherapy: The Evidence – AACP

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ
Οι έρευνες με αυστηρά επιστημονικά και μεθοδολογικά κριτήρια που αφορούν τον βιοϊατρικό βελονισμό καθημερινά πληθαίνουν. Συνεπώς, η αποτελεσματικότητα του βελονισμού επιβεβαιώνεται στατιστικά για κάθε κατηγορία νοσημάτων χωριστά και αποσαφηνίζεται το νευροφυσιολογικό υπόβαθρο της δράσης του. Επίσης, το γεγονός ότι μπορεί να συνδυαστεί άριστα με τεχνικές κλασσικής φυσικοθεραπείας (θεραπευτική άσκηση, manual therapy, κινησιοθεραπεία κτλ.), έχει σαν αποτέλεσμα την ευρεία αποδοχή του από τη φυσιοθεραπευτική κοινότητα παγκοσμίως.

Evidence Based Acupuncture: Overview of Scientific Evidence

Θεραπευτική Μάλαξη

Τα οφέλη της μάλαξης είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια. Οι τεχνικές αυτές σε συνδυασμό με την επιστημονική γνώση ανατομίας και παθοφυσιολογίας, μετατρέπουν τη μάλαξη σε ένα πολύ ισχυρό θεραπευτικό εργαλείο στα χέρια μας.

Άλλη μια τεχνική με ισχυρά οφέλη χωρίς τη χρήση φαρμάκων η οποία, πέρα από τα θεραπευτικά της οφέλη, είναι και εξαιρετικά χαλαρωτική και απολαυστική.

Manual Therapy (Δια ‘χειρός θεραπεία)

Στις αρθρώσεις μας, εκτός από τις κύριες κινήσεις που πραγματοποιούμε με τον βουλητικό μας έλεγχο, υπάρχουν και οι επικουρικές κινήσεις (κύλισης και ολίσθησης των αρθρικών επιφανειών), τις οποίες όμως δεν μπορούμε να εκτελέσουμε από μόνοι μας.

Όταν τραυματιζόμαστε, διαταράσσεται η αρμονία της επικουρικής κινητικότητας των αρθρώσεων και κατ’ επέκταση, η μηχανική τους.

Εκεί επεμβαίνουμε εμείς με τις τεχνικές κινητοποίησης “Manual Therapy” και κινητοποιούμε «δια χειρός» τις αρθρώσεις σας με τον τρόπο που χρειάζεται ώστε να αποκατασταθεί η επικουρική κινητικότητά και η μηχανική τους.

Trigger Point therapy (Θεραπεία σημείων πυροδότησης πόνου)

Η σύντομη συζήτηση θα ήταν:

– Έχω κόμπους
– Θέλεις να σου τους λύσω;

Πιο επιστημονικά βέβαια μιλάμε για τη θεραπεία των «σημείων πυροδότησης πόνου» ή “trigger points”. Με διάφορες τεχνικές όπως η τεχνική της ξηράς βελόνας, η εγκάρσια μάλαξη και άλλες, απενεργοποιούμε τα ενεργά trigger points προσφέροντας στην κυριολεξία άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Αθλητική Φυσικοθεραπεία

Η θεραπεία των αθλητών αποτελεί μια πρόκληση για κάθε φυσικοθεραπευτή. Ο στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τον αθλητή όσο το δυνατόν συντομότερα στη θεραπεία του, με τη μικρότερη δυνατή αποχή από το άθλημά του.

Τόσο αυτός ο περιορισμός, όσο και το ήδη ανεβασμένο επίπεδο φυσικής ικανότητας των αθλητών, θέτουν τον πήχη του προγράμματος αποκατάστασης πολύ υψηλά για την θεραπεία των αθλητών.

Myofascial Release (Τεχνικές Μυοπεριτονιακής Απελευθέρωσης)

Πρόκειται για τεχνικές κινητοποίησης των μαλακών μορίων (περιτονιών) που περιβάλουν τους μύες σαν μεμβράνες. Με αυτές τις τεχνικές βελτιώνουμε την ολισθηρότητα μεταξύ αυτών των δύο δομών (μυς και περιτονία) με αποτέλεσμα την βελτίωση του εύρους τροχιάς της κίνησης και του κινητικού ελέγχου.

Νευροαποκατάσταση (Παίδων και Ενηλίκων)

Στην περίπτωση των νευρολογικών παθήσεων, η αποκατάσταση στοχεύει κυρίως στην ανάκτηση της λειτουργικότητας σε καθημερινές δραστηριότητες. Βασισμένοι στις θεωρίες κινητικής μάθησης και κινητικού ελέγχου, εκπαιδεύουμε εκ νέου τις κινήσεις που είναι απαραίτητες για μια πιο εύκολη και κατά το δυνατόν ανεξάρτητη καθημερινότητα.

Διαχείριση Χρόνιου Πόνου

Για να αντιμετωπιστεί ο χρόνιος πόνος, καθώς και το σύνδρομο χρόνιου πόνου, χρειάζεται σφαιρική και διεπιστημονική προσέγγιση. Η φυσικοθεραπεία αποτελεί μια από τις βασικότερες επιστήμες που μάχονται για την καταπολέμησή του και η πρακτική του φυσικοθεραπευτή είναι εξέχουσας σημασίας στη θεραπευτική διαδικασία.

Διαχείριση Χρονίων Συνδρόμων

Στα περισσότερα χρόνια σύνδρομα (Σύνδρομο χρόνιου πόνου, Ινομυαλγία, Πολλαπλή σκλήρυνση κ.α.) είναι απαραίτητη η καθοδήγηση ενός φυσικοθεραπευτή. Μαζί, θα μάθουμε τι συμβαίνει στο σώμα σας, τι ακριβώς σημαίνει αυτό, τι μπορούμε να κάνουμε για να το διαχειριστούμε και πώς μπορούμε, παρέα με το σύνδρομό μας, να ζήσουμε μία αξιοπρεπή ζωή.


Πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων στην 3η ηλικία OTAGO Excercise Programme (OEP)

Οι συνάδελφοι στη Νέα Ζηλανδία υπολόγισαν το κόστος που ενέχει μία πτώση ενός ανθρώπου 3ης ηλικίας και, όταν λέμε κόστος, εννοούμε το σωματικό, το ψυχικό, το οικονομικό και κοινωνικό κόστος που υφίσταται το ίδιο το άτομο, αλλά και το οικονομικό κόστος για το οποίο επιβαρύνεται το κράτος και το σύστημα υγείας.

Τα αποτελέσματα τους οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα για την πρόληψη των πτώσεων στην 3η ηλικία, γιατί προφανώς το συνυπολογιζόμενο παραπάνω κόστος ήταν ιλιγγιώδες.

Με απλές κινήσεις, τόσο διατατικές όσο και ενδυνάμωσης, με ένα πρόγραμμα βασισμένο στην απλή καρέκλα, ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους 3ης ηλικίας, ομαδικό ή και ατομικό, καταφέρνουμε να μειώσουμε θεαματικά την πιθανότητα πτώσης.

Οι άνθρωποι μας, η μαμά και ο μπαμπάς μας, ο παππούς μας και η γιαγιά μας, αξίζουν μία καθημερινότητα χωρίς τον φόβο της πτώσης κι εμείς αξίζει να φροντίσουμε για να την έχουν.


Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία

Πολλοί από εμάς, παρότι είμαστε υγιείς, δεν αναπνέουμε σωστά.

Λίγο το στρες και το άγχος της καθημερινότητας, λίγο το κάπνισμα, λίγο η καθιστική ζωή όπως και διάφοροι άλλοι παράγοντες, κάνουν την αναπνοή μας ρηχή και ανεπαρκή.

Όταν κάποιος έχει μάθει σε ένα τέτοιο πρότυπο αναπνοής, ρηχό και ανεπαρκές, σαμποτάρει σοβαρά την οξυγόνωση του σώματός του επί μονίμου βάσεως. Το σώμα βρίσκεται σε μία διαρκή προσπάθεια να διαχειριστεί το λίγο οξυγόνο που του παρέχουμε και να το μοιράσει έξυπνα στα όργανα που το έχει περισσότερη ανάγκη, τον εγκέφαλο, την καρδιά και τα σπλάχνα. Όταν σε αυτό το δυσλειτουργικό πρότυπο αναπνοής προστεθεί και κάποια αναπνευστική παθολογία, τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν.

Μαζί, στην αναπνευστική φυσικοθεραπεία, θα μάθουμε να δουλεύουμε πάνω στη βάση της διαφραγματικής αναπνοής, να εκπτύσσουμε σωστά τον θωρακικό κλωβό και να δίνουμε στο σώμα μας το οξυγόνο που χρειάζεται για να λειτουργεί με τον βέλτιστο τρόπο. Ακόμα, θα μάθουμε τρόπους και τεχνικές να καταπολεμάμε τα συμπτώματα της εκάστοτε αναπνευστικής νόσου, όπως ο βήχας (ξηρός και παραγωγικός), η δύσπνοια, η κόπωση (αναπνευστική και μυϊκή) και άλλα.


Κινητοποίηση Περιτονίας

Η περιτονία είναι ένας πολυσύνθετος ιστός ο οποίος είναι πλούσιος σε συνδετικό αλλά και νευρικό ιστό. Από περιτονία περιβάλλονται σχεδόν όλες οι ανατομικές δομές όπως μυς σπλάχνα αγγεία και οστά. Η περιτονία μεταφέρει σημαντικό μέρος πληροφοριών στο νευρικό σύστημα μία εκ των οποίων είναι και η αίσθηση του πόνου.

Με εξειδικευμένους χειρισμούς σε συγκεκριμένες ανατομικές περιοχές του σώματος, πετυχαίνουμε κινητοποίηση της περιτονίας. Το όφελος είναι πολλαπλό και σαν αποτέλεσμα έχει την καλύτερη έκβαση της θεραπείας ως προς την αναλγησία και την αποκατάσταση της παθολογίας.


Κινητοποίηση Νευρικού Ιστού

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο νευρικός ιστός επιδέχεται κινητοποίησης.

Πρόκειται για διατάσεις των νεύρων σε όλη την πορεία τους, από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα μέχρι το Περιφερικό Νευρικό Σύστημα. Οι διατάσεις αυτές βοηθούν στην απεμπλοκή του νεύρου σε σημεία που πιθανόν έχει “παγιδευτεί” και πιέζεται, όπως στην διέλευσή του μέσα από μύες, ή αρθρώσεις.

Ακόμα, δίνοντας μία επιπλέον ελαστικότητα στον νευρικό ιστό μέσω αυτής της διάτασης, ελαττώνουμε τα συμπτώματα που προκαλούνται από την πίεση του νεύρου σε κάποιο σημείο της πορείας του. Τα αποτελέσματα σε παθήσεις και συμπτωματολογία νευρογενούς αιτιολογίας, είναι εκπληκτικά.


Λειτουργική Ενδυνάμωση

Η φιλοσοφία μας στα προγράμματα ενδυνάμωσης είναι να μπορεί κανείς να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του, χωρίς να ξεπερνά το όριο καταπόνησης που ορίζει το σώμα του.

Με ένα χαμηλό όριο καταπόνησης, το σώμα μας μπορεί να αντέξει λίγες δραστηριότητες κάθε μέρα προτού αρχίσει να τραυματίζεται. Αυξάνοντας αυτό το όριο μέσω της λειτουργικής ενδυνάμωσης, αντέχουμε περισσότερη καταπόνηση χωρίς να τραυματιζόμαστε.

Είναι πολύ ωραίο το αισθητικό αποτέλεσμα της άσκησης, αλλά απαιτεί πολλή ενέργεια και χρόνο, τα οποία η πλειοψηφία των ενηλίκων δυστυχώς δεν έχει στη διάθεσή της.

Για αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανθρώπων, δηλαδή για εσάς, σχεδιάζουμε εξειδικευμένα προγράμματα λειτουργικής ενδυνάμωσης, προσαρμοσμένα ακριβώς στις φορτίσεις και τις μηχανικές καταπονήσεις που απαιτούνται στις καθημερινές και εργασιακές σας δραστηριότητες.

Ο στόχος δεν είναι να φτιάξουμε το σώμα της παραλίας, αλλά να βιώνουμε την κάθε μέρα παραγωγικά, άνετα και, κατά κύριο λόγο, χωρίς πόνους.


Επανεκπαίδευση Κινητικού Ελέγχου – Κινητική Μάθηση

Ο κινητικός έλεγχος είναι κάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Με μια αδρή περιγραφή είναι όλες οι μικροκινήσεις και συσπάσεις που κάνει το σώμα μας όταν είμαστε δραστήριοι, οι οποίες δεν υπάγονται στη συνειδητή μας βούληση, αλλά συμμετέχουν σε όλες τις κινήσεις που εκτελούμε, ελέγχοντάς τις, και καθιστώντας τις ομαλές και αρμονικές.

Τα «κακής ποιότητας» πρότυπα στάσης και κίνησης που υιοθετούμε στην καθημερινότητά μας, απορρυθμίζουν τον κινητικό μας έλεγχο. Ένας απορυθμισμένος κινητικός έλεγχος μας κάνει να υιοθετούμε κινητικές συμπεριφορές, οι οποίες καταπονούν το σώμα μας και μας ωθούν εύκολα και γρήγορα σε έναν ενδεχόμενο τραυματισμό ή σύνδρομο υπέρχρησης (π.χ. τενοντίτιδα).

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να επέμβουμε μέσω της κινητικής μάθησης και να επηρεάσουμε συνειδητά τον κινητικό έλεγχο, εκπαιδεύοντάς τον προς όφελός μας. Με την εξέλιξη της νευροεπιστήμης, έχουν πλέον αποκωδικοποιηθεί οι τεχνικές κινητικής μάθησης και, χρησιμοποιώντας τις, μπορούμε να έχουμε φανταστικά αποτελέσματα στην διαχείριση των διαφόρων παθήσεων και δυσλειτουργιών.


Αποκατάσταση με την χρήση NIVR (Non-Immersive Virtual Reality)

Πρόκειται για θεραπεία με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας μερικής εμβύθισης.

Έχει αποδειχθεί ότι σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, το μυαλό μας επικεντρώνεται περισσότερο στον στόχο που πρέπει να πετύχει και όχι στην κίνηση καθεαυτή.

Η διαδικασία αυτή καθιστά την κίνηση πιο ομαλή και αυτοματοποιημένη και μας απαλλάσσει από το να εστιάζουμε σε διάφορους πόνους που μπορεί να αισθανόμαστε ή σε κάποια ασήμαντα λάθη και αποκλίσεις που μπορεί να έχουμε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης μίας άσκησης.

Με τη χρήση αυτής της τεχνικής η αποκατάσταση γίνεται πρωτίστως μια πιο ευχάριστη διαδικασία, αλλά και με καλύτερα αποτελέσματα.


McKenzie Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία

Η Μέθοδος Mckenzie βασίζεται στη μηχανική διάγνωση μέσα από την οποία προκύπτει η στοχευμένη θεραπεία (αυτοθεραπεία).

Η λεπτομερής διαδικασία αξιολόγησης της μεθόδου θα αποκαλύψει ποιος βιολογικός ιστός πάσχει και προκαλεί την εκάστοτε συμπτωματολογία.

Μετά την αξιολόγηση, σχεδιάζουμε ένα εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας χωρίς χρήση εξοπλισμού στο σπίτι ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο χωρίς να απαιτείται η παρουσία του θεραπευτή.

Με τις ασκήσεις αυτές, βασιζόμενοι πάντα στη μηχανική θεραπεία προκαλούμε αναστροφή της παθολογίας των ιστών, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των συμπτωμάτων.


Συλλογή και Ανάλυση Βιομετρικών Στοιχείων

Πολλές φορές το αποτέλεσμα της θεραπείας δεν είναι αισθητό «με γυμνό μάτι», ακόμα και αν πρόκειται για το μάτι ενός έμπειρου θεραπευτή, όπως εμείς. Επίσης, τις περισσότερες φορές οι θεραπευόμενοι δεν μπορούν να ανακαλέσουν την πρότερή τους κατάσταση όταν έχουν ήδη θεραπευτεί.

Γι’ αυτό, στην Προηγμένη Φυσικοθεραπεία, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, παραμετροποιούμε τη θεραπεία μας, πραγματοποιώντας κλινικές μετρήσεις στην πρώτη μας συνάντηση, αλλά και επαναμετρήσεις στη μέση και στο τέλος της θεραπείας για να παρακολουθούμε την πρόοδό της.

Χρησιμοποιόντας νόρμες και υπολογίζοντας, την δύναμη των μυών, το εύρος τροχιάς των αρθρώσεων σε μοίρες, την ικανότητα Μέγιστης Πρόσληψης Οξυγόνου (VO2max) και πολλές άλλες κλινικά μετρήσιμες παραμέτρους, πετυχαίνουμε μία στοχευμένη θεραπεία, ακριβώς στο βαθμό και στην κατεύθυνση που χρειάζεστε.