Μαυροπάνος Θεοφάνης

Φυσικοθεραπευτής M.Sc.


Ο Θεοφάνης Μαυροπάνος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στον Άγιο Ελευθέριο Αττικής. Είναι εμπνευστής και ιδρυτής του κέντρου «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία Μαυροπάνος», απόφοιτος της ανώτατης σχολής φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στην «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» με εξειδίκευση στη Νευρολογική Φυσικοθεραπεία και την Αποκατάσταση Μυοσκελετικών Παθήσεων όπως επίσης είναι ειδικευμένος στο πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων στην 3η ηλικία OTAGO Falls Prevention Program.

Στην ακαδημαϊκή του πορεία, έχει ασχοληθεί σε ερευνητικό επίπεδο με την αποκατάσταση του κάτω άκρου (Ιδιοδεκτικότητα μετά από τραυματισμούς ή τενοντίτιδες αθλητών), με την Νευροφυσιολογία της εστίασης της προσοχής (Attention Focus) και με την δόμηση προοδευτικών προγραμμάτων αποκατάστασης βασισμένων στην κλίμακα Gentile’s Taxonomy.

Έχει τελέσει εργαστηριακός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διδάσκοντας το θεωρητικό και εργαστηριακό κομμάτι του μαθήματος «Κλινική Νευροαποκατάστασης».

Συμμετείχε σε Πανελλήνια Συνέδρια Φυσικοθεραπείας και Εμβιομηχανικής ως ομιλητής, παρουσιάζοντας τη Μεταπτυχιακή του Διατριβή, «Κλινική Εκτίμηση της Λειτουργικής έσω Στροφής Ισχίου», αλλά και της ομαδικής εργασίας «Δια Βίου Μάθηση Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών».

Επίσης συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας που διενεργήθηκε στη Γενεύη το 2019 (WCPT Geneva 2019) με αναρτημένη ανακοίνωση της Μεταπτυχιακής Διατριβής με τίτλο: “Clinical evaluation of the functional medial rotation of the hip”.

Η κλινική του εμπειρία περιλαμβάνει κομμάτια από κάθε πιθανή απασχόληση ενός φυσικοθεραπευτή. Έχει εργαστεί ως φυσικοθεραπευτής στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Στυλίδας, Ίδρυμα Πετρή, σε ιδιωτικά κέντρα φυσικοθεραπείας, σε νοσοκομείο (251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας) και ως ελεύθερος επαγγελματίας με κατ’ οίκον θεραπείες.

Πέρα από την επαγγελματική του καριέρα στη Φυσικοθεραπεία, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, τον αθλητισμό, την ορειβασία, την ψυχολογία και τη λογοτεχνία.